Jdi na obsah Jdi na menu
 


Levicový Zeman už v čele

14. 12. 2012

Miloš Zeman při pátečním zahájení Oslav Prahy v budově bývalého Federálního shromáždění. FOTO - Haló noviny/Vlastimil HLOUPÝ


V prvním kole prezidentské volby by nyní vyhrál Miloš Zeman, podle průzkumu agentury ppm factum by ho podpořilo 25,6 % občanů. Těsně za ním by skončil s 25 % hlasů Jan Fischer.

Podpora levicového Zemanova dlouhodobě stoupá, naopak pravicového Fischerova klesá, i když za ním stojí banky a miliony korun.

Na třetím místě by podle ní skončil se ziskem 10,6 % hlasů Jiří Dienstbier následovaný Vladimírem Franzem s 9,8 % hlasů, Karlem Schwarzenbergem (9,2 %) a Přemyslem Sobotkou (6,8 %). Nejméně hlasů by dostaly kandidátky Táňa Fischerová, Zuzana Roithová a Jana Bobošíková. Shodně by je volila přibližně čtyři procenta Čechů.


Agentura provedla průzkum ve dnech 29. listopadu až 9. prosince mezi téměř tisícovkou občanů starších 18 let. Volby prezidenta by se mělo zúčastnit 65,4 % voličů.

V zítřejším (pátečním) vydání Haló novin se podrobně zabýváme na straně 9 skutky a činy obou levicových uchazečů o prezidentské křeslo - Jiřího Dienstbiera a Miloše Zemana. Přečtěte si vše buď v tištěné podobě Haló novin (k zakoupení na stáncích), nebo v elektronické podobě na internetových stránkách www.publero.com.

 

(vlh)

 

Zdroj: www.halonoviny.cz