Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání u šipek

3. 12. 2012
V Přešíně panovala dobrá (nejen pracovní) nálada...

Nešlo snad vybrat příhodnější datum. Na mezinárodní den studentů, 17. listopadu, kdy mladí lidé hýbali dějinami, uspořádala komise mládeže Plzeňského kraje třetí sešlost mladých sympatizantů levice v Přešíně na jižním Plzeňsku.

 

Velkým tématem bylo samozřejmě sestavování krajské koalice. Mezi účastníky setkání byl i Václav Štekl, záhy už nejmladší člen Rady Plzeňského kraje. V sobotu ale ještě jednání nebyla uzavřena, a tak přítomní s napětím čekali na příjezd pozvaného hosta.

Nebyl jím nikdo jiný, než jeden ze členů komunistického vyjednávacího týmu v našem kraji, krajský zastupitel a poslanec parlamentu ČR za KSČM Karel Šidlo. Jednání o radě kraje samozřejmě nebylo jediným námětem diskusí.

Kromě politiky se zabrousilo také k modelové železnici, která je velkou vášní Šidla, ale nejen jeho - snad v každém probouzí hra s vláčky malého kluka.


V přestávkách živé debaty byl připraven oddech v podobě šipek. Hrálo se na týmy i za jednotlivce, někdy se šipka zapíchla do středu, jindy minula terč, ale šlo hlavně o to si zahrát a poznat nové lidi, nebo poznat známé i jinak než na schůzích.

Setkání bylo poslední letošní akcí, kterou KKM Plzeň pořádala a po náročné volební kampani bylo zaslouženou třešničkou na dortu.

Úplný závěr to ale přece jen ještě nebyl. Pro nejmenší bude ještě v Plzni v restauraci Alfa na Americké třídě už tuto sobotu 1. prosince od 15 hodin připravena Mikulášská besídka a komise mládeže Plzeňského kraje u toho určitě chybět nebude...

Jan BENEŠ

FOTO - autor

Zdroj: www.halonoviny.cz