Jdi na obsah Jdi na menu
 


A zase ti čerti...

8. 12. 2012


Ani andělé neměli výjimku - kdo chtěl dárek, musel Mikuláši říct nějakou básničku. Mikrofon malým recitátorům ochotně přidržel moderátor Daniel Jahn.
 

Rok se s rokem sešel a máme tu opět poslední měsíc v roce. Dříve než se do našich domácností vetře vánoční atmosféra, zazvonila u nejedněch dveří důvěrně známá trojice - anděl, čert, no a chybět samozřejmě nemohl ani Mikuláš.

Takovou malou generálku na včerejší nadílku si Mikuláš v Plzni udělal už v sobotu 1. prosince, kdy Místní výbor KSČM Plzeň 3 uspořádal ve spolupráci se ZO KSČM 6033 (organizace mladých) a Levicovým klubem žen XVI. mikulášskou besídku pro děti.

Do plzeňské restaurace Alfa se sjelo asi 40 dětí napjatě vyhlížejících, kdy se zjeví očekávané bytosti. Nadílka nebyla ale zdaleka jediným bodem programu. Už od 15 hodin hrála pro děti hudba a taneční parket se brzy hemžil malými čertíky a čerticemi.

Jednou z tradičních soutěží je totiž vyhlášení nejlepšího čerta a čertice. I bez masky se pak děti mohly ucházet o titul nejlepšího tanečníka, tanečnice a tanečního páru. Oblíbená je také taneční hra se židličkami, pravidelným návštěvníkům Mikulášské dobře známý rychlosed.


Nadělovat začal Mikuláš v podání zastupitele města Plzně za KSČM Františka Hláska krátce po 16. hodině. Ještě než dotlačil vozík plný dárků pod pódium, proběhl sálem jeho neposedný rohatý pomocník. Role pekelníka se i letos ujala Anděla Kalašová. I když sem tam někoho symbolicky vyplatila koštem, nikoho si s sebou do pekla čert neodnesl a všichni se mohli dál zvesela bavit.

Když se pomalu přiblížil závěr, čekala na děti ještě jedna soutěž. Poměřit kapacitu plic a zjistit, jak rychle kdo dokáže nafouknout balónek až k prasknutí, mohly děti při tradičním fukoprásku.

Mimo soutěž se ho zúčastnil i moderátor Daniel Jahn, který spolu s Janem Boštíkem celým odpolednem provázeli. Definitivní tečku pak za letošní Mikulášskou, ale vlastně i celou šňůrou akcí, které plzeňští komunisté pořádají po děti, udělala píseň Mašinka a dovezla rozskotačené děti do cílové stanice...

Jan BENEŠ

FOTO - autor

Zdroj: www.halonoviny.cz